Sportmassage (voor sporter en niet sporter):

fredbuhlIn ons dagelijkse leven vergen wij veel van ons lichaam, zowel geestelijk als fysiek. Als je daarnaast ook nog regelmatig traint dan vraagt die training nogal wat van je lichaam. Sportmassage is een uitstekend middel om deze belasting op te vangen.

Een sportmassage geeft je meer energie en verbetert de flexibiliteit doordat de spierspanning afneemt. Ook stimuleer je met een massage de doorbloeding, waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd.

NIBIG

Sportmassage en sport:
Preventief;
Om te voorkomen dat er blessures ontstaan is het aan te raden regelmatig een sportmassage te ondergaan. De spieren worden zoveel mogelijk in balans gebracht.
Voorbereidend;
Voor een wedstrijd of training kan sportmassage toegepast worden om de spieren extra te activeren. De sportmassage richt zich op de doorbloeding en de direct bij de sport betrokken spieren, banden en pezen.
Herstellend;
Na een grote inspanning zorgt sportmassage er voor dat de afvoer van de afvalstoffen in de spieren wordt bespoedigd. Hierdoor wordt het herstel bevorderd en kan de frequentie of de intensiteit van de training opgevoerd worden. Ook na een blessure kan de sportmassage helpen om de betrokken spieren, banden en pezen sneller te laten herstellen.

Sportmassage en werk: Naast de sport is sportmassage ook zeer goed toe te passen bij vastzittende spieren door een bepaalde werkhouding. Veel bureau- en computerwerk geeft vaak klachten in nek en schouders. Zwaar werk waarbij veel getild moet worden of dat er in een onnatuurlijke houding gewerkt wordt geeft ook bijkomende klachten.

De sportmassage richt zich dan op het losmaken van de betrokken spieren en zal het onaangename gevoel van de stramme en vastzittende spieren verlichten. Het werk wordt hierna weer een stuk aangenamer.

Maar een sportmassage is gewoon ook erg prettig omdat je tijd neemt voor jezelf.Voor afspraken kunt U bellen, SMS'en, whatsapp'en met 06-22901539 Fred Buhl, sportmasseur en sportcoach.

Foto collage


Contact

Medisch Therapeutisch Centrum
Turnerstraat 22
1076VE Amsterdam