Ik ben Yasemin, voetreflex therapeute bij reflexology Meyra.


In 2006 ben ik zelf in aanraking gekomen met een cursus voetreflex, deze cursus heeft mij letterlijk en figuurlijk weer met beide voeten op de grond gezet. Ik dacht: als het mij zoveel baat doet, wat kan dit voor een ander betekenen. Ik ben daarna verschillende opleidingen gaan volgen. Ik heb zowel de Westerse reflexologie gedaan bij de B.E.R. en voetreflexologie volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde, bij Total Health.

Voeten zeggen veel over hoe de mensen in het leven staan. Onze voeten worden vaak ondergewaardeerd en dat terwijl ze ons lichaam dragen en elke keer weer voort bewegen.

Wat is Voetreflex?

In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelf genezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit.

Westerse voetreflex massage

In het westen wordt voetreflex massage sinds 150 jaar toegepast. Men behandelt in het westen enkel de voeten met een speciale duimtechniek. Het voordeel is dat men de zones zeer nauwkeurig kan behandelen.

Chinese voetreflex massage

De chinezen werken met totaal andere massage technieken: ze gebruiken glijdende technieken. Ze masseren de reflexzones op de voeten, meridiaan banen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieŽn.

VoetreflexPlusô, Chinees en Westers samen

De combinatie van beide systemen biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling. Indien nodig kan er gekozen worden voor oor-, been- en/of handreflexzonemassage.

Voor wie?

Voetreflex is voor iedereen.Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd oa; in zwangerschapsreflexologie, stervensbegeleiding en rouwverwerking.

Zwangerschapsreflexologie

Zwangeschapsreflexologie is een specialisme binnen de reflexologie.Voetreflexologie kan je ondersteunen tijdens je zwangerschap en na je bevalling als je weer op krachten wilt komen en je balans terug wilt vinden. Ook voor deze vorm van reflexologie geldt dat bepaalde zones op je voeten die in verbinding staan met organen, weefsels en structuren worden gemasseerd. Maar dan alleen die zones die te maken hebben met zwangerschap. Een zwangerschap heeft een grote impact op je lichaam. Er verandert een hoop in je lijf en je lichaam moet hard werken als je zwanger bent. Zwangerschapsreflexologie helpt je klachten zowel mentaal als fysiek te verlichten en je gezondheid zo optimaal mogelijk te houden, zonder gebruik van medicijnen. Reflexologie geeft je lichaam de juiste prikkels om zichzelf te kunnen herstellen. Zwangerschapsreflexologie is een goede voorbereiding op je bevalling. Ook kan reflexologie worden ingezet bij het draaien van een stuit-of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent.

De BER is de afkorting van Bond van Europese Reflexologen. Deze behandelingen komen in aanmerking voor vergoeding via je zorgverzekering als je aanvullend bent verzekerd voor alternatieve therapie. Ik ben aangesloten bij de B.E.R (Bond van Europese Reflexologie). Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de voetreflexconsulten. zie hiervoor uw polis. U heeft hiervoor geen verwijzing van de huisarts nodig.

Meyra reflexology is op dit moment werkzaam in Amsterdam op de locatie Turnerstraat 22.
Voor meer informatie, vragen of voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen via 0646 01 44 72
Met vriendelijke groet,Yasemin Avçan
voetreflexologe bij Meyra reflexology.
KvK: 34329624

Foto collage


Contact

Medisch Therapeutisch Centrum
Turnerstraat 22
1076VE Amsterdam